Zwarte gaten zijn een doorgang naar een ander universum

Volgens een theorie voorgesteld door de wereldberoemde wetenschapper Stephan Hawking zijn zwarte gaten een doorgang naar een ander universum. Deze nieuwe theorie is mogelijk een antwoord op een paradox die natuurkundigen decennia lang heeft beziggehouden.

Nieuwe theorie over zwarte gaten

Mensen zouden kunnen ontsnappen uit een zwart gat in plaats van er in vast te komen zitten, volgens deze nieuwe theorie voorgesteld door Stephen Hawking.

Helaas zullen de ruimtereizigers niet in staat zijn om terug te keren naar hun eigen universum. Maar ze zullen wel in staat zijn om ergens anders naartoe te ontsnappen, stelde hij voor op een conferentie in Stockholm.

Zwarte gaten zijn niet zo zwart als dat mensen denken. Misschien hebben ze de mogelijkheid om naar een ander universum te reizen.

“Het bestaan van alternatieve geschiedenissen met zwarte gaten suggereert dat dit mogelijk zou zijn”, aldus Hawking, volgens een rapport van de universiteit van Stockholm. “Het gat zou groot moeten zijn en als het draait kan het een doorgang naar een ander universum hebben. Maar je kan dan niet terugkeren naar ons universum. Dus ook al ben ik enthousiast over ruimtevaart, ben ik niet van plan om dit te proberen”.

Het voorstel van Hawking is een poging om een probleem dat natuurkundigen al lang bezighoudt te beantwoorden. Namelijk wat gebeurt er wanneer je met een object de event horizon passeert, hier kan zelfs licht niet ontsnappen. De informatie van het object moet bewaard worden denken wetenschappers, zelfs als het ding zelf is opgeslokt. Deze paradox stelt wetenschappers al tientallen jaren voor een raadsel.

Hawking stelt nu voor dat de informatie wordt opgeslagen op de grens bij de event horizon. Dit betekend dat het nooit in het zwarte gat verdwijnt en er dus ook nooit uit hoeft.

Dit zou betekenen dat mensen niet verdwijnen als ze in een zwart gat vallen. Ze blijven ofwel op de rand als een “hologram”, of ze vallen er aan de andere kant weer uit.

“Als je voelt dat je in een zwart gat zit geef dan niet op. Er is een uitweg”, zei hij aan het eind van zijn toespraak.

Bron

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie