Zijn dit vijf redenen om te vermoeden dat Jezus mogelijk nooit heeft bestaan?

De kerst komt er weer aan, dit triggert bij mij elk jaar weer de vraag heeft Jezus nu echt bestaan of niet. Ik vond dit jaar het onderstaande artikel die precies over dit vraagstuk gaat. Ik heb wat hoogtepunten uit het artikel vertaald.

De meeste geleerden in de oudheidkunde denken dat de evangeliën in het nieuwe testament “gemythologiseerde geschiedenis” is. Of, om het met andere woorden te zeggen, op basis van het beschikbare bewijsmateriaal denken ze dat rond het begin van de eerste eeuw een omstreden joodse rabbijn met de naam Yeshua ben Yosef volgelingen om zich heen verzamelde en dat zijn leven en lessen de basis was voor wat wij nu als het christendom kennen.

Rond dezelfde tijd waren ook bijbel verhalen zoals de maagdelijke geboorte, wonderen, opstanding, vrouwen bij het graf, geleende en bewerkte mythische thema’s die gangbaar waren in het oude midden oosten. Net zoals moderne scriptschrijvers nieuwe films baseren op oude en bekende stijlfiguren en elementen. Op deze manier werd ook de historische Jezus gemythologiseerd.

Eeuwenlang waren onderzoekers van het christelijke geloof zelf christenen en de moderne seculiere wetenschappers leunen sterk op dat werk. Zelfs vandaag de dag hebben de meest seculiere wetenschappers een religieuze achtergrond en veel van hen opereren standaard onder de historische aannames van hun voormalig geloof. Niet gek dus dat het slechts een minderheid is die de notie heeft dat Jezus nooit heeft bestaan.

De redenen dat Jezus mogelijk nooit heeft bestaan zijn:

1. Er bestaat geen enkel seculier bewijs uit de eerste eeuw die de werkelijkheid van Yeshua ben Yosef ondersteunt.

2. De vroegste auteurs van het nieuw testament lijken onwetend te zijn over de details van het leven van Jezus, die in latere teksten meet uitgekristalliseerd worden.

3. Zelfs de verhalen uit het nieuwe testament claimen niet uit de eerste hand te komen.

4. De evangeliën, onze enige bron van de historische Jezus, spreken elkaar tegen.

5. Moderne wetenschappers die claimen de echte historische Jezus te hebben blootgelegd beschrijven verschillende personen.

Lees het hele artikel in het Engels op: rawstory.com

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie