Vaticaan verbitterd en geërgerd door nieuw gevonden 1500 jaar oude bijbel

Het Vaticaan is ernstig bezorgd over een 1500 jaar oude Bijbel die werd gevonden in Turkije. Deze versie verwerpt de kruisiging van Jesus Christus.

1500 jaar oude bijbel bevat het evangelie van Barnabas

Vaticaanse autoriteiten hebben een beroep op de Turkse regering gedaan om het boek (dat in 2000 in Turkije werd ontdekt en geheim werd gehouden) door deskundigen van het Vaticaan te laten onderzoeken.

Bronnen melden dat de Turkse regering het boek heeft overgedragen aan het Etnografisch Museum in Ankara. Ankara zegt dat de bijbel in beslag werd genomen bij een bende van smokkelaars tijdens een operatie in een mediterrane regio.

Het boek bevat het evangelie van Barnabas, een discipel van Christus, en zegt dat Jezus niet werd gekruisigd maar levend naar de hemel verrees. Sint Barnabas wordt traditioneel gezien als de stichter van de Cypriotische kerk.

Het boek zegt ook dat Jezus niet de zoon van God is, maar een profeet die het woord van God sprak en noemt apostel Paulus “De Bedrieger.”

De tekst heeft een visie vergelijkbaar met de islam en is in tegenspraak met het Nieuwe Testament. Het boek voorziet ook de komst van de profeet Mohammed.

Het boek is met de hand geschreven in het Syrisch, een dialect van het Aramees. Hiervan wordt gezegd dat dit de moedertaal van Jezus Christus was. Sommige deskundigen en religieuze figuren zijn van mening dat het boek origineel is.

Bron: Presstv

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie