Truc om met een citroenschil van chronische pijn en ontsteking af te komen

De citroenboom is een van de oudste en meest gekweekte fruitgewassen in de wereld en voor een goede reden! Citroenen worden dan ook met recht een supervoedsel genoemd.

Citroenen zitten vol met vitaminen en mineralen zoals: C, A, B1, B6, magnesium, bioflavonoïden, pectine, foliumzuur, fosfor, calcium en kalium. Ze helpen te beschermen tegen vele ziekten en aandoeningen en ze hebben vele positieve effecten op de darmen, maag, lever en het algemene immuunsysteem.

Citroensap en schillen hebben een mooie zure smaak, citroenen functioneren eigenlijk als een soort buffer in het lichaam en kunnen hyperactiviteit in de maag verminderen. Citroenschillen hebben een antiseptische werking en de bladeren zijn goed om koorts te verlagen.

Wat je waarschijnlijk niet wist is dat deze citrusvrucht ook kan helpen met pijn in de gewrichten. De vluchtige geurende etherische oliën in de citroenschil helpen de bloedvaten te ontspannen en produceert een anti ontstekingseffect wat het geschikt maakt tegen gewricht en zenuwpijn.

De twee volgende recepten zijn simpel en effectief, je hebt alleen maar een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.

Rasp de schil en let er op dat je alleen de gele laag raspt en niet het witte. Wrijf het direct op het aangedane lichaamsdeel en wikkel er een verband omheen. Laat dit maximaal twee uur zitten.

Of…

Leg de schillen van twee hele citroenen in een pot en vul met olijfolie. Sluit de pot af en laat het mengsel twee weken staan. Wrijf de olie op de aangedane plek, dek af met een kompres en laat dit de hele nacht zitten.

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie