Tempel Maria Magdalena gevonden?

In het gebied bij de zee van Galilea het gebied genaamd Migdal, is een van de oudste synagogen gevonden. Men geloofd dat de synagoge gedateerd is tussen de 50 jaar voor christus tot 100 jaar na christus.

Maria Magdalena

De tijd van Jesus en in de buurt waar Maria Magdalena mogelijk gewoond heeft. Dit zou de tempel kunnen zijn die Jesus en Maria bezochten en hij is opgegraven. Archeologen hebben een grote met de hand uitgehakte steen met een zevenarmige kandelaar (menora) en twee bomen aan beide zijden gevonden. Het werk heeft harten en twee vazen waarvan er waarschijnlijk één de heilige olijfolie, wat werd gebruikt om de menora mee aan te steken, bevatte.

De inhoud van de andere vaas werd gebruikt voor de zalving van de koning van Israël. Het Vaticaan was op dit land een hotel genaamd Magdala centrum aan het bouwen, de reden van de bouw was het verwelkomen van toeristen, pelgrims op pelgrimage en christenen. Het was hier waar de synagoge werd gevonden. Wat een toeval.

Op de steen tussen de twee bomen bevind zich een cirkel met een roos met zes bloemblaadjes en omgeven met harten. Volgens de legende kreeg de roos in het hof van eden pas doornen nadat Adam en Eva werden verbannen uit het paradijs. Zelfs in onze tijd betekenen harten en bloemen met zes bloemblaadjes liefde. De zes bloemblaadjes bloem zou een lelie kunnen zijn of roos wat rechtschapenheid en de verrijzenis symboliseert. Wat een speciale tempel was dit, in Migdal, om de symbolen van liefde op zijn muren te hebben. De lelie werd een symbool van fleur de lis wat werd gebruikt door Clovis en de Franse royalties. Het is interessant dat we de lelie in verband zien met de synagoge in Migdal die uit Jesus zijn tijd stamt.

We zien twee bomen, één de boom van het leven en de ander de boom van kennis, op de steen. De devotie wat het oude joodse volk had voor bomen is interessant, met name de acacia boom, waarvan gezegd werd dat de ark en de tabernakel ervan gemaakt waren. De ontdekking van Migdal’s oude synagoge met de oude symbolen in het steen gehakt is een boeiende openbaring voor ons 2000 jaar later.

Kruisvaarders

Nadat de kruisvaarders terugkwamen uit het heilige land, bouwden ze Gotische Kathedralen. Je vraagt je af of ze het symbool van de lelie(roos) daar hebben gezien. De roosvormige gebrandschilderde glazen raam begroette vele gelovigen. De zonnestralen schenen door het gekleurde glas en verlichtte de kerk als een oogverblindende diamant. Net zoals Migdal’s tempel zijn gelovigen begroette. Het kan zijn dat Jesus daar heeft gelopen en gebeden, net als Maria Magdalena. De gotische kerken delen ook de symboliek van de bomen. Jesse’s boom is een terugkomend symbool in de Franse kerken. Jesse’s boom staat voor de “boom van het leven” de bloedlijn van Jesus.

De plaats Kana is niet ver van de plaats van deze oude synagoge. Evangelie schrijver Johannes 2:1-11 is de enige die vertelt over het eerste wonder van Jesus. Tijdens een bruiloft in Kana veranderde hij water in wijn. Lucas, Matheus en Marcus maken geen melding van deze gebeurtenis. Het zou kunnen zijn dat deze bruiloft in de oude tempel in Magdala heeft plaatsgevonden en dat de feestelijkheden zich in Kana afspeelde.

Het hart symbool op de joodse Migdal tempel steen is verrassend. Het hart symbool is meer Egyptisch. Het zou kunnen zijn dat Moses tijdens de exodus uit Egypte een aantal heilige symolen heeft meegenomen.
In het oude Egypte geloofde men dat na de dood het hart tijdens het laatste oordeel op een weegschaal werd gewogen. Het hart symbool werd gebruikt op talismannen en amuletten ter bescherming.
In het boek Jeremiah 17:9, staat geschreven dat de heer de rechter is die over het menselijke hart oordeelt. In ‘het heilige hart van Jesus’ wordt van dezelfde symboliek gebruik gemaakt.
De Sacre Coeur kerk in Parijs is helemaal gewijd aan het heilige hart symbool. Het is verbazingwekkend om deze symbolen in de Migdal tempel te zien.

Maria Magdalena of Maria van Magdala, een plaats aan de westkust van de zee van Galilea, zou dit haar tempel kunnen zijn, de tempel die door haar familie werd bezocht, of misschien wel de tempel waar Jesus heeft gebeden.

Wat denk jij?

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie