Na de dood verhuist ons bewustzijn mogelijk naar een ander universum

Een boek met de titel “biocentrisme: Hoe leven en bewustzijn de sleutels zijn om de aard van het universum te begrijpen” heeft het internet opgeschud. De reden van de ophef is dat het boek zegt dat het leven niet ophoudt wanneer het lichaam sterft en dat het eeuwig kan duren. De auteur van deze publicatie is wetenschapper Dr. Robert Lanza. Deze man die door de New York Times werd uitgeroepen tot de op drie na belangrijkste nog in leven zijnde wetenschapper, heeft zelf geen twijfels dat dit mogelijk is.

Voorbij tijd en ruimte

Lanza is wetenschappelijk directeur van Advanced Cell Technology Company en expert op het gebied van de regeneratieve geneeskunde. Voordat hij bekend werd om zijn uitgebreide onderzoek dat gewijd was aan stamcellen, was hij ook bekend vanwege een aantal succesvolle experimenten met het klonen van bedreigde diersoorten.

Nog niet zo lang geleden raakte de wetenschapper betrokken bij de natuurkunde, kwantummechanica en astrofysica. Dit explosieve mengsel heeft het leven geschonken aan de nieuwe theorie van biocentrisme. Deze theorie leert dat leven en bewustzijn fundamenteel voor het universum zijn. Het is het bewustzijn dat het materiële universum creëert en niet andersom.

Lanza wijst op de structuur van het universum zelf. De wetten, krachten en constanten lijken op het leven afgestemd te zijn. Dit impliceert dat intelligentie bestond voor de materie. Hij beweert ook dat ruimte en tijd geen objecten of dingen zijn maar eerder werktuigen voor ons dierlijk begrip. Lanza zegt dat we ruimte en tijd altijd bij ons dragen net zoals een schildpad zijn schild altijd bij zich draagt. Dit betekent dat wanneer het schild weg is (ruimte en tijd), wij nog steeds bestaan.

Bewustzijn sterft niet

De theorie houdt in dat de dood van het bewustzijn eenvoudigweg niet bestaat. Het bestaat alleen als gedachte omdat mensen zich identificeren met hun lichaam. Omdat het lichaam vergaat denken ze dat vroeg of laat hun bewustzijn ook zal verdwijnen. Als het lichaam het bewustzijn genereert, dan sterft het bewustzijn als het lichaam sterft. Maar als het lichaam op dezelfde manier het bewustzijn ontvangt zoals een satellietontvanger het signaal van een satelliet ontvangt, dan eindigt het bewustzijn niet als het fysieke apparaat kapot is. In feite bestaat het bewustzijn buiten de beperkingen van tijd en ruimte. Het kan overal zijn: in het menselijk lichaam en daarbuiten. Met andere woorden, het is niet lokaal zoals ook kwantumobjecten niet lokaal zijn.

Lanza is ook van mening dat er meerdere universa tegelijkertijd kunnen bestaan. In het ene universum kan het lichaam dood zijn terwijl het in een ander universum blijft bestaan. Het absorbeert het bewustzijn dat naar dit andere universum is gemigreerd. Dit betekent dat een overleden persoon die door de tunnel reist niet in de hemel of hel belandt, maar in een soortgelijke wereld die hij of zij ooit heeft bewoond deze keer in leven. Dit gaat zo oneindig verder. Het is net als een matroesjka effect.

Meerdere werelden

Deze hoop brengende maar uiterst controversiële theorie van Lanza heeft vele onwetende aanhangers. Niet alleen gewone stervelingen die eeuwig willen leven, maar ook een aantal bekende wetenschappers. Dit zijn fysici en astrofysici die het eens zijn met het idee van parallelle werelden en die de mogelijkheid van meerdere universa suggereren. Zij verdedigen het zogenaamde wetenschappelijke concept van multiversa. Zijn geloven dat er geen fysische wet bestaat die het bestaan van parallelle werelden zou verbieden.

het feit dat ons universum niet alleen is wordt ondersteund door de ontvangen data van de Planck ruimtetelescoop. Met behulp van de gegevens hebben wetenschappers de meest nauwkeurige kaart van de microgolf achtergrond straling gecreëerd. Deze zogenaamde kosmische achtergrondstraling is een overblijfsel van het begin van ons universum. Zij zagen ook dat ons universum veel uitsparingen heeft vertegenwoordigd door een aantal gaten en uitgebreide hiaten.

Theoretisch natuurkundige Laura Mersini-Houghton van de North Carolina University stelt samen met haar collega’s: de aanwezige afwijkingen van de micro achtergrond is te wijten dat ons universum wordt beïnvloed door andere universa in de buurt. De gaten en lacunes zijn een direct gevolg van aanvallen op ons door naburige universa.

Ziel

Er is volgens de theorie van het neo-biocentrisme een overvloed van andere universa waar onze ziel na de dood naartoe kan migreren. Maar bestaat de ziel? Is er een wetenschappelijke theorie van over het bewustzijn die past bij deze claim? Dr. Stuart Hameroff stelt; een bijna dood ervaring gebeurt wanneer de kwantum informatie, die zich in het zenuwstelsel bevind, het lichaam verlaat en het universum in verdwijnt. Dit in tegenstelling tot de materialistische benadering van bewustzijn. Dr. Hamerhoff biedt een alternatieve uitleg over het bewustzijn die zowel aantrekkelijk voor de rationele wetenschappelijk geest en voor persoonlijke intuïties.

Bewustzijn verblijft, volgens Stuart en de Britse natuurkundige Sir Roger Penrose, in de microtubuli van de hersencellen, dit zijn de belangrijkste plekken van de kwantum verwerking. Deze informatie komt vrij van het lichaam na de dood, wat betekent dat het bewustzijn ermee gepaard gaat. Zij voeren aan dat onze ervaring van het bewustzijn het gevolg is van de kwantum zwaartekracht effecten in deze microtubuli. Ze noemen deze theorie georkestreerde objectieve reductie (Orch-OR).

Zij theoretiseren dat bewustzijn of op zijn minst proto-bewustzijn is volgens hun theorie een fundamentele eigenschap van het universum. Niet alleen nu maar ook bij de geboorte tijdens de oerknal.

Onze ziel is in feite van de zelfde structuur als die van het universum gemaakt en bestaat mogelijk al sinds het begin der tijden.Onze hersenen zijn slechts ontvangers en versterkers voor het proto-bewustzijn dat inherent aan de structuur van ruimte en tijd is. Dus is er echt een deel van je bewustzijn dat niet materieel is en zal doorleven na de dood van je fysieke lichaam?

Kwantum staat

Dr Hameroff vertelde vertelde aan het tv pogramma Through the Wormhole: “Laten we zeggen dat het hart stopt met kloppen, het bloed stopt met stromen en de microtubuli verliezen hun kwantum staat. De kwantum informatie in de microtubuli is niet vernietigd, het wordt gewoon gedistribueerd en verdwijnt het universum in”. Robert Lanza zou hier aan toevoegen dat het niet alleen bestaat in het universum maar misschien bestaat het in een ander universum. Als de patiënt is gereanimeerd kan deze kwantum informatie teruggaan naar de microtubuli en zegt de patiënt: “Ik had een bijna dood ervaring”.

Hij voegt eraan toe:”Als het niet lukt om de patiënt nieuw leven in te blazen en hij sterft, is het mogelijk dat de kwantum informatie buiten het lichaam kan bestaan. Misschien wel voor onbepaalde tijd als een ziel”.

Dit verslag van kwantum bewustzijn verklaart dingen zoals bijna dood ervaringen, astrale projectie, lichaam uittredingen en zelfs reïncarnatie. Dit zonder een beroep te doen op een religieuze ideologie. Het kan gebeuren dat de energie van je bewustzijn op een bepaald moment in een ander lichaam wordt gerecycled. In de tussentijd bestaat het buiten het fysieke lichaam op een ander niveau van de realiteit en mogelijk in een ander universum.

Bekijk de video met Robert Lanza over biocentrisme

Bron

Het boek Biocentrism is alleen verkrijgbaar in het Engels en kun je bestellen bij Bol.com

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie