Met de vondst van honderden nieuwe sterrenstelsels kan mogelijk het gravitationele ruimte mysterie worden ontrafelt

Het heeft wetenschappers al decennia lang verbaasd, een gebied in de ruimte dat zo wordt verduisterd door stof en gas van de Melkweg dat het nog steeds ongrijpbaar en ondoordringbaar is gebleven.

Deze zogenaamde zone van vermijding herbergt een mysterie. Het is een anomalie dat bekend staat als de grote Attractor. De sterke zwaartekracht op ruwweg 150.000.000-250.000.000 lichtjaar afstand lijkt te komen uit een massa die tien maal groter is dan de massa van de melkweg. Zelfs de Melkweg wordt er in getrokken.

Een door Australië geleid internationaal team kunnen nu langs al het stof en gas kijken en hebben misschien een antwoord ontdekt. Hun onderzoek is in het Astronomical Journal gepubliceerd.

Met behulp van een speciaal instrument genaamd, de multibeam ontvanger dat werd toegevoegd aan de Parkes radiotelescoop, werden 883 sterrenstelsels gevonden, één derde daarvan waren nieuwe ontdekkingen.

De wetenschappers begrijpen nog niet wat de gravitationele versnelling van de Melkweg veroorzaakt of waar het vandaan komt. Ze weten wel dat er in deze regio een paar zeer grote collecties van sterrenstelsels, clusters of superclusters genoemd, zijn en dat onze hele Melkweg met ongeveer 2 miljoen kilometer per uur hiernaartoe beweegt.

Lees verder op: cnet.com

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie