|

Het tweede inzicht: Vat niets persoonlijk op

De inzichten die na het eerste inzicht komen, zijn eigenlijk een voortvloeisel van het eerste inzicht. Het tweede inzicht: vat niets persoonlijk op. Wat er ook om je heen gebeurt, vat het niet persoonlijk op. Persoonlijke belangrijkheid, het dingen persoonlijk opvatten, is ultieme vorm van egocentriciteit, we gaan er dan namelijk van de veronderstelling uit dat alles om mij draait.

Niets wat andere mensen doen is vanwege jou, het is altijd vanwege henzelf. Alle mensen leven in hun eigen droom, in hun eigen geest. Ze leven in een compleet andere wereld dan die waarin wijzelf leven. Wanneer we ons iets persoonlijks aantrekken, veronderstellen we dat de ander onze wereld kent en omgekeerd proberen we ook een ander onze wereld op te dringen.

Het persoonlijk opvatten van dingen maakt je tot een makkelijke prooi voor roofdieren, de zwarte-magiërs. Ze krijgen je makkelijk in hun ban met één simpele mening en ze zaaien al het gif dat ze maar willen. En omdat jij je het persoonlijk opvat, slik je al dat gif. Je slikt al het emotionele afval van mensen, wat nu jouw emotionele rommel wordt.

Maar als je het niet persoonlijk opvat, ben je immuun, ook al bevind je je midden in de hel. Het je eigen maken van het tweede inzicht maakt je immuun voor vergif midden in de hel. Wat mensen ook doen, voelen of zeggen: vat het niet persoonlijk op.

Als ze je zeggen dat je geweldig bent, zeggen ze dat niet omwille van jou. Jij weet wel dat je goed bent, je hebt niemand nodig om je dat te vertellen. Vat dus niets persoonlijk op.

Samengevat uit: De vier inzichten

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.