Hayabusa2 maakt bijzondere foto’s van de aarde en de maan

Hayabusa 2 een Japanse ruimtesonde gelanceerd op 4 december 2014 is op weg naar een type C-asteroïde met de naam 1999 JU3. Hij gaat daar als hij aankomt in 2018 zo’n 18 maanden onderzoek doen.

Wanneer alles volgens plan gaat zal de ruimtesonde bij aankomst eerst het oppervlak in kaart brengen. Nadat dit gebeurt is zullen twee kleine rovers de Minerva 2 en Mascot los gelaten worden. Hierna zal de sonde twee keer landen op het oppervlak en kleine projectielen afvuren om monsters te verzamelen uit de kleine puinwolken.

Er wordt ook nog een groter projectiel afgevuurd om een grotere krater te maken zodat er onderzocht kan worden wat zich dieper onder het oppervlak bevindt. De terugreis is gepland voor 2019 en de aankomst op de aarde wordt in 2020 verwacht.

Voor de geplande swing-by kwam de Hayabusa 2 dichter bij de aarde en maakte met zijn Optische Navigatie Camera-Telephoto (ONC-T) een prachtig shot van de aarde en de maan. Aan de rechterkant is de aarde te zien en aan de linkerkant de maan.

Meer info over de missie op: Jaxa en Wikipedia

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie