De Ars Notoria verschaft je een perfect geheugen, academische meesterschap en wijsheid

De Ars Notoria is een zeldzame oude magisch manuscript waarvan wordt gezegd dat het de lezer mogelijk een perfect geheugen, academische meesterschap en wijsheid kan verschaffen.

Ars Notoria

Geloof jij dat er oude teksten zijn die helpen begrijpen hoe de mens functioneert? Van veel wetenschappen is bekent dat ze onderdelen die ze niet kunnen begrijpen of uitleggen vermijden. Zou het mogelijk zijn dat deze tekst er één van is? Er zijn ontelbare boeken in de oudheid geschreven die buitenaardse krachten beloofden aan diegene die de kennis zou opnemen. Mensen in het verleden geloofden rotsvast dat oude teksten magische krachten bevatten en mogelijkheden gaven tot het veranderen van het bewustzijn aan diegene die het zouden lezen.

Maar wat is de oorsprong van deze mysterieuze tekst? In het verre verleden waren er niet veel mensen die wisten hoe de (heilige) teksten te lezen of te interpreteren. Dit kan bijgedragen hebben dat men deze teksten als mysterieus en krachtig beschouwde.

“And know this; that if thou hast not the books in thy hands, or the faculty of looking into them is not given to thee; the effect of this work will not be the lesse therefore: but the Orations are twice then to be pronounced, where they were to be but once: And as to the knowledge of a vision, and the other virtues which these Holy Orations have; thou maist prove and try them, when and how thou wilt.” Uit de Engelse vertaling van Ars Notoria (bron)

 

Grimoire

In de beroemde grimoire-een handboek van magie, met instructies hoe magische objecten zoals talismannen en amuletten te maken en het uitvoeren van magische spreuken-de zogenaamde Kleinere Sleutel van Solomon, is er een oude tekst genaamd de Ars Notoria of de Notory Art van Salomo. Deze oude tekst kan worden herleid tot de dertiende eeuw, sommige delen weren al in de twaalfde eeuw geschreven.

Er waren in het verleden tal van oude teksten die buitenaardse krachten beloofden. Echter, dit was anders omdat het specifiek gericht was op gebeden, meditatie en andere mondelinge uitoefening. Dit in tegenstelling tot andere boeken, die uitsluitend gericht waren op spreuken, drankjes en rituelen.

Kleine Sleutel van Solomon

De oudste geschriften in de zogenaamde Kleine Sleutel van Solomon biedt degene die het leest en begrijpt. Een zilveren tong, een perfect geheugen en onvoorstelbare wijsheid. Er zijn echter door de eeuwen heen tal van ‘ongeautoriseerde’ herzieningen, waardoor het uiterst moeilijk is om het succes en functionaliteit te evalueren.

De oorspronkelijke teksten zijn gemaakt in drie verschillende stijlen, waaronder Hebreeuws, Grieks en Latijn. Er wordt gezegd dat koning Salomo de oorspronkelijke geschriften van de Ars Notoria zelf gebruikte. Hij werd hierdoor een wijs, meelevende en getalenteerde heerser.

Johannes van Morigny

Iemand anders die de krachten van de Ars Notoria bestudeerde was Johannes van Morigny, een monnik die in de veertiende eeuw leefde. Hij probeerde om wijsheid en academische meesterschap te bereiken. Hij werd getroffen door buiten wereldse en demonische visioenen. Na zijn mislukte poging ging hij verder en creëerde zijn eigen grimoire met de naam Libor Visonum. Hier staat in dat de Ars Notoria echt was en werkte. De lezer moest hier wel een hoge prijs voor betalen.

In de oude tekst is een communicatie truc te vinden die veel lezers meer dan fascinerend vinden. Aangeduid als ‘magnetische experiment’ wordt in detail beschreven hoe men met nauwkeurig gebruik van magneetsteen en kompas over grote afstanden kan communiceren. Er wordt aangenomen dat als er met twee naalden tegen de precieze magneetsteen wordt gewreven de naalden met elkaar verstrengeld raken. Dit betekend dat als de ene naald beweegt ook de andere naald beweegt. Bovendien als men de naalden in het midden van een cirkel van letters en afbeeldingen plaatst. Zouden twee personen over grote afstanden kunnen communiceren met het spellen van worden.

Interessant is dat de oude tekst veel ideeën en opvattingen bevat waar van met vindt dat ze hun tijd ver vooruit zijn.

Echter, gezien de beschikbare informatie, kunnen we moeilijk concluderen of dergelijke oude teksten en de krachten die ze zouden bevatten echt zijn. In die tijd was de geletterdheid extreem laag en was het makkelijk om mensen te manipuleren. Zo kon men mensen makkelijk laten geloven dat iets (zoals een oud boek) magische krachten zou bevatten.

Momenteel is er alleen Engelse vertaling van de Ars Notoria die als pdf bestand beschikbaar is. Je kunt het hier downloaden. De tekst is ook online te bestuderen op esotericarchives.com.

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie