De Akasha kronieken

De Akasha kronieken, van het Sanskriet akasha (ether, hemel of uitspansel), is een van oorsprong hindoeïstische opvatting over het bestaan van een alles doordringend medium, ‘ether’ genoemd of het ‘vijfde element’ waar de term kroniek in de theosofie aan toegevoegd is.

In deze kroniek zouden alle gebeurtenissen die ooit hebben plaatsgevonden, elke gedachte en emotie voorgoed bewaard worden in een ‘astraal licht’. In de loop van de geschiedenis van het occultisme hebben een aantal zieners beweerd toegang te hebben tot deze kroniek. Onder invloed van de theosofie wordt ook aan creatieve mensen dit vermogen toegeschreven om te kunnen putten uit bronnen die voor anderen ontoegankelijk blijven. Het concept vertoont gelijkenis met het collectief onbewuste van Jung en met het kosmische, collectief bewustzijn.

Oorsprong

De kronieken, die alle kennis aan menselijke ervaringen zouden bevatten, worden volgens deze opvatting ‘gedrukt’ in een substantie die zoiets als ‘weerklinkende ether’ wordt genoemd. In de Hindoe mystiek wordt deze Akasha beschouwd als het eerste principe van de natuur waaruit de andere vier: vuur, lucht, water en aarde, worden geschapen, maar zonder het begrip ‘kroniek’ daarbij te hanteren. Deze vijf principes vertegenwoordigen ook de vijf zintuigen van de mens.

Lees meer op nl.wikipedia.org

Je kunt ook het boek van Linda Howe lezen:

akashaboek

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie