Belangrijke ontdekking: Britse wetenschappers ontrafelen het recept voor mummificatie

Britse wetenschappers hebben het recept van het balsem voor mummificatie ontdekt en naar nu blijkt is het proces van mummificatie veel ouder dan voorheen werd gedacht.

Door het linnen van verschillende mummies te onderzoeken konden de wetenschappers vaststellen dat het balsem voor mummificatie bestond uit sesamolie, extract uit de wortels van waterriet, gom van een acacia en het hars van een conifeer.

Opvallend is dat het hars van de conifeer, die nodig was de mummie tegen bacteriën te beschermen, niet in het oude Egypte voorkwam en dus uit andere landen geïmporteerd moest worden.

Lang is men er vanuit gegaan dat de Egyptenaren zo rond 2600 jaar voor Christus zijn begonnen met het mummificeren, maar na onderzoek van een ruim 5500 jarige mummie uit het Egyptische museum in Turijn blijkt dat men dit al veel langer deed.

Na bestudering van het linnen van de mummie in Turijn blijkt dat de ingrediënten van het balsem nagenoeg hetzelfde is als die van de jongere mummies.

In een interview met de BBC concludeert onderzoeker Stephen Buckley dat er al sprake was van een soort van pan-Egyptische identiteit lang voordat de eerste Egyptische natiestaat een feit was.

Bron: Daily Mail

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie