5 verbijsterende mysteries van de maan die de wetenschap niet kan verklaren

Onze maan heeft een diameter van 3.476 kilometer, dit is ongeveer een kwart van de grootte van de aarde. Alle andere manen in ons zonnestelsel draaien in een baan rond de evenaar van hun planeet, onze maan niet. Er is op de maan gesteente gevonden die bewerkte metalen bevatten zoals koper, Uranium 236 en Neptunium 237.

Om het simpel te zeggen, onze maan is één van de meest mysterieuze objecten in het zonnestelsel. Het wordt beschouwd als een vreemd hemellichaam omdat wetenschappers de talrijke fysische eigenschappen niet kunnen verklaren. Bovendien is de maan het meest unieke object en onvergelijkbaar met andere manen die tot nu toe gevonden zijn in het zonnestelsel.

Onze maan is zo uniek dat Dr. Robert Jastrow het “de Steen van Rosetta van de planeten” noemde.

Om een idee te krijgen van hoe vreemd de maan is, hoeven we alleen te kijken naar een citaat van Robin Brett, een wetenschapper van NASA, die verklaarde; “Het lijkt makkelijker uit te leggen dat de maan niet bestaat dan het uitleggen dat de maan wel bestaat.”

Wat maakt onze maan zo vreemd?

De maan is groot.Sterker nog, het is enorm. De diameter is ongeveer 3.476 kilometer dit is een kwart van de grootte van de aarde. Dit is de grootste verhouding tussen een maan en zijn planeet met uitzondering van Pluto en Charon.

De maan heeft een rare baan die zo uniek is dat wetenschappers niet in staat zijn geweest om het ergens anders in ons zonnestelsel te vinden. Het blijkt dat andere manen in een baan rond de evenaar van hun moederplaneet draaien. Onze maan niet, deze draait om de aarde onder een hoek van vijf graden. De maan heeft een precieze hoogte, koers en snelheid waardoor het naar behoren functioneert met betrekking tot de aarde. Simpel gezegd de maan zou niet moeten zijn waar het momenteel is.

De maan is bijna een aarde. De samenstelling van onze natuurlijke satelliet lijkt sterk op die van de aarde. Dit is duidelijk in tegenstelling tot de meeste andere manen die duidelijk verschillend zijn van hun moederplaneet.

Maar wacht dit is niet alles er is meer

Er is op de maan gesteente gevonden die bewerkte metalen zoals messing, Uranium 236 en Neptunium bevatte. Deze elementen komen niet van nature voor. Uranium 236 is kernafval wat gevonden wordt in verwerkt uranium. Neptunium is nog interessanter, het is een radioactief metaalelement en een bijproduct van kernreactoren en de productie van plutonium.

De mysterieuze kenmerken van onze maan waren voor Mikhail Vasin en Alexander Shcherbakov van de Sovjet Academie van Wetenschap, een reden om in de jaren zeventig een artikel te schrijven met de titel ‘Is de Maan de creatie van Buitenaardse Intelligentie?’

Ook Dr. Harold Urey, winnaar van de Nobelprijs voor Chemie zei dat hij vreselijk verbaasd was dat het gesteente die de astronauten op de maan vonden Titanium bevatte. De monsters waren onvoorstelbaar en verbijsterend omdat wetenschappers de aanwezigheid van Titanium niet konden verklaren.

Met andere woorden, de kenmerken van onze maan komen niet voor bij andere manen in het zonnestelsel. Alsof dit nog niet vreemd genoeg is, bedenk je dan dat vanaf elk punt van de aarde er maar één kant van de maan zichtbaar is.

Bron

Wat zijn jouw ideeën over onze maan? Je reactie wordt op prijs gesteld en je bent welkom om mee te discussiëren in het forum >>

likeheartlaughterwowsadangry
0

Plaats een reactie